Obaveštenje

Usled tehničkih problema kreiranje konkursa i angažovanje dizajnera biće nedostupno u narednom periodu.

More than 12834 designers
555 contests
1244 contented clients

Najčešća pitanja

Želite da saznate više o Geelanceru, online dizajn konkursima, GeeMee projektima između klijenata i dizajnera, način na koji isplaćujemo zarade dizajnerima, šta su Premium konkursi? Ovde možete naći većinu odgovora, a ukoliko ne uspete slobodno nas kontaktirajte.

DIZAJNERI

Pogledaj da li se mejl našao u spam folderu. Ako jeste, problem rešen. Ako nije, tvoj mejl nije ispravan ili je došlo do sistemske greške. U tom slučaju, odmah se javi našoj podršci kako bismo rešili problem u što kraćem roku.

Osnovna razlika je u tome što Classic članovi mogu učestovati na svim konkursima osim na Premium konkursima. Premium članovi mogu učestvovati i na Premium konkursima koji nose veću zaradu. Premium članstvo je besplatno ali samo za one koji to zaista i zaslužuju. Moraš raditi mnogo, naporno i vredno da bi zaslužio ulazak u najbolje od najboljih.

Da bi postao Premium dizajner moraš se prvo registrovati kao Classic dizajner, a potom vredno graditi svoj GeeMee portfolio, pobeđivati na dizajn konkursima, uspešno završavati GeeMee poslove u direktnom radu sa klijentima, pa aplicirati za Premium članstvo putem opcije "Postani premium".

Na Geelanceru se objavljuju dve vrste online dizajn konkursa: Classic i Premium. 

Kod Classic dizajn konkursa, pre objave samog konkursa nagrada namenjena dizajneru pobedniku prenosi se u celosti na račun Geelancera. Time, Geelancer (brend firme Green Design d.o.o.) garantuje sigurnost isplate novca i regularnost samog dizajn konkursa. Nakon izbora pobednika nagrada se isplaćuje pobedniku od strane Geelancera, na njegov tekući račun (ukoliko je iz Srbije) odnosno na drugi inostrani račun (ukoliko nije iz Srbije), poput PayPal ili Payoneer računa, shodno uslovima korišćenja Geelancer.com servisa.

Premium dizajn konkursi su naprednija vrsta konkursa u odnosu na Classic konkurse. Na njima mogu učestvovati samo Premium dizajneri. Najbolji od najboljih. Ali, to znači da se dizajn mnogo više i plaća. Zato je važno da jako mnogo radiš na svom portfoliu kako bi postao Premium dizajner.

Na dizajn konkursima ne mora postojati pobednik ukoliko nijedno rešenje nije odgovarajuće prema preferencijama klijenta. Ukoliko ne pobediš na konkursu ne očajavaj, sledeći je tvoj! Ne savetujemo da brišeš rad sa konkursa jer je on dokaz da si na istom učestvovao, vreme i datum kada si rad objavio i u slučaju bilo kakvog spora o tome postoji dokaz.

Svaki dizajn konkurs koji se objavljuje na Geelanceru može ujedno biti i skriven. To je jedna odlična dodatna opcija koju klijent bira ukoliko želi prilikom kreiranja konkursa. Kada je konkurs skriven, to znači da su radovi vidljivi samo klijentu i dizajneru, čiji je rad, dok niko drugi nema uvid u radove. Nakon završetka konkursa svi radovi se javno objavljuju.

Svaki dizajn konkurs koji se objavljuje na Geelanceru može biti i NDA konkurs. To znači da on postaje super tajan (NDA = Non-Disclosure Agreement), a svaki dizajner koji hoće da na njemu učestvuje mora se saglasiti sa specijalnim pravilima koja važe na NDA konkursima. Dizajner ne sme nikome, ni najrođenijem, ništa reći o tom konkursu, o opisu konkursa, o klijentu koji ga je napravio, o delatnosti klijenta, bukvalno ništa. U suprotnom, može snositi teške finansijske i krivične posledice.

Ukoliko pobediš na konkursu isplata se vrši na tvoj tekući račun u Srbiji, odnosno ukoliko nisi iz Srbije, isplata se vrši putem deviznog računa, PayPala ili Payoneer servisa.

Rok za isplatu nagrade je 14 dana od dana uspešne razmene između tebe i klijenta. Nagrada se umanjuje za iznos provizije prema zvaničnom cenovniku.

U tvoj portfolio automatski su dodati svi radovi sa kojima si učestvovao na konkursima. Pored njih možeš dodati bilo koji svoj lični rad u sledećim formatima: .jpg, .png i .jpeg, a preporučene dimenzije su 1000 x 1000 px. 

Na konkursima se radovi objavljuju u sledećim formatima: .jpg, .png i .jpeg, a preporučene dimenzije su 1000 x 1000 px. 

Kada središ svoj GeeMee portfolio klijenti mogu da pretražuju dizajnere po vrsti posla kojom se najčešće bave, preko GeeMee (Portfolio svih dizajnera). Ukoliko si čekirao najvažnije kategorije dizajna kojom se baviš, i u kojima si odličan, klijent može pogledati tvoj portfolio. Ukoliko mu se dopadne šta vidi može da te angažuje preko opcije "angažuj dizajnera". Tada će ti stići obaveštenje na mejl da klijent želi da sarađuje sa tobom. U sekciji "moji poslovi" u tvom korisničkom profilu možeš videti aktuelnu ponudu, i to: klijent koji ti se obratio, vrednost posla, rok za obavljanje posla i dodatne smernice. Posao možeš prihvatiš ili odbaciš. A možeš i da ispregovaraš bolje uslove kroz poruke.

Kada usaglasite uslove posla i zvanično prihvatiš posao, klijent će dobiti obaveštenje da izvrši uplatu celog iznosa posla. Kada se uplata izvrši, mi tebe obaveštavamo da je novac kod nas i da možeš da počneš sa radom. Tokom rada klijentu možeš slati fajlove kroz GeeMee sistem, sve dok ne dođete do finalnog rešenja. Na kraju, klijent može da potvrdi da je razmena uspešna, to jest da je posao uspešno obavljen, ili da potvrdi da je razmena neuspešna, to jest da posao nije uspešno obavljen. U prvom slučaju, odmah otpočinjemo proces isplate tvoje zarade. U drugom slučaju, počinjemo sa posredovanjem između tebe i klijenta. Ukoliko utvrdimo da si ispunio posao, bićeš isplaćen. U suprotnom, novac će biti vraćen klijentu.

Ne zaboravi da nakon svakog posla, bez obzira da li je uspešno ili neuspešno završen, oceniš saradnju sa klijentom. Ukoliko to ne uradiš, klijent će automatski dobiti maksimalnu ocenu nakon 15 dana.

Rok za isplatu cene posla je 14 dana od dana uspešne razmene. Naknada se umanjuje za iznos provizije, prema zvaničnom cenovniku.

Dizajneri se mogu istaći u GeeMee sekciji, u delu Preporučeni Dizajneri, nakon izvršene uplate prema zvaničnom cenovniku. Dizajneri se u navedenoj sekciji prikazuju po nasumičnoj metodi.

KLIJENTI

Preko Geelancer dizajn servisa (brend firme Green Design d.o.o.) možete dobiti praktično bilo koju vrstu dizajna: logo, ilustracija, flajer, plakat, bilbord, internet sajt, ambalaža, baner itd. Pored grafičkog dizajna možete dobiti i video rešenja - 2D, 3D animacija, video spot i sl.

Prvi neophodan korak je da se registrujete kao Klijent. Kada se registrujete i ulogujete kliknite na opciju Kreiraj konkurs. Pri kreiranju konkursa neophodno je uneti ključne podatke za o vama, vašem biznisu, takozvani opis konkursa (brief). Prilikom kreiranja konkursa, sistem će vas automatski voditi kroz ceo proces gde ćete odrediti i dužinu trajanja konkursa i visinu nagrade namenjenu pobedniku. Od navedenih stavki najviše zavisi odaziv dizajnera i kvalitet njihovih radova. Što je veća nagrada to je bolji odziv dizajnera.

Za kreatore konkursa postoje dve vrste registracije: Fizičko lice i Pravno lice. Ukoliko ste fizičko lice koji želi da dođe do dizajna, registrujte se kao Fizičko lice. U slučaju da se registrujete u ime firme, pri registraciji odaberite opciju Pravno lice. U tom slučaju prilikom registracije neophodno je, pored ostalih informacija, navesti PIB i Matični broj firme. Svi lični podaci, osim korisničkog imena i avatara dostupni su samo Geelanceru.

Na Geelanceru možete objaviti dve vrste online dizajn konkursa: Classic i Premium:

Kod Classic dizajn konkursa, pre objave samog konkursa, nama uplaćujete i nagradu (pored provizije za pokretanje konkursa) namenjena dizajneru pobedniku, na račun Geelancera. Time, Geelancer (brend firme Green Design d.o.o.) garantuje sigurnost isplate novca i regularnost samog dizajn konkursa. Nakon što izaberete pobednika na vašem konkursu, dizajner je dužan da vam dostavi ispravne pobedničke fajlove što potvrđujete kroz sekciju za razmenu na vašem konkursu. Nakon uspešne razmene nagrada se isplaćuje pobedniku od strane Geelancera, u ime i za vaš račun. Time, izbegavate nepotrebne birokratske probleme prilikom isplate autorskog dela i smanjujete svoje troškove.

Premium dizajn konkursi su naprednija vrsta konkursa u odnosu na Classic konkurse. Na njima mogu učestvovati samo Premium dizajneri. Najbolji od najboljih. Ali, to znači da ćete za dizajn morati izdvojiti više novca. 

Na dizajn konkursima ne morate izabrati pobednika ukoliko vam se nijedno rešenje ne sviđa. Što je gotovo nemoguće da se desi. Ali ako se baš desi, jednostavno sačekate da istekne rok od 5 dana za izbor pobednika, i konkurs automatski prelazi u status bez pobednika. Potrebno je da nas kontaktirate kako bi se pokrenuo proces vraćanja nagrade. Provizija za pokretanje i objavu konkursa se zadržava.

Svaki dizajn konkurs koji se objavljuje na Geelanceru može ujedno biti i skriven. To je jedna odlična dodatna opcija koju birate ukoliko želite, prilikom samog kreiranja konkursa. Kada je konkurs skriven, to znači da su radovi vidljivi samo vama i dizajneru, čiji je rad, dok niko drugi nema uvid u radove. Nakon završetka konkursa svi radovi se javno objavljuju.

Svaki dizajn konkurs koji se objavljuje na Geelanceru može biti i NDA konkurs. To znači da on postaje super tajan (NDA = Non-Disclosure Agreement), a svaki dizajner koji hoće da na njemu učestvuje mora se saglasiti sa specijalnim pravilima koja važe na NDA konkursima. Dizajner ne sme nikome, ni najrođenijem, ništa reći o tom konkursu, o opisu konkursa, o klijentu koji ga je napravio, o delatnosti klijenta, bukvalno ništa. U suprotnom, može snositi teške finansijske i krivične posledice. Tako da je vaš ultra tajni projekat potpuno siguran, a radovi se nikad ne objavljuju, ni nakon završetka konkursa. Uvek ostaju skriveni od željnih očiju konkurencije.

Usluge dobijanja dizajna na Geelancer.com servisu možete platiti uplatnicom u pošti, banci ili drugom uplatnom mestu kao i putem ebankinga (ukoliko ste iz Srbije), platnom karticom kojom se može plaćati na internetu, deviznim transferom i PayPalom (ukoliko ste iz inostranstva). 

Nakon kreiranja konkursa potrebno je da izvršite uplatu naknade za objavu konkursa i prenos nagrade. Nakon evidentirane uplate i administrativne provere konkurs se objavljuje. Ukoliko konkurs nije u skladu sa našim pravilima, isti neće biti objavljen a novac će Vam se vratiti.

Naš savet je da nakon kreiranja konkursa pratite i ocenjujete pristigle radove svakodnevno i da upućujete dizajnere, koji su aplicirali, u kom smeru da nastave sa svojim radom. Imajte na umu da dizajnerima znači Vaš feedback, kritike i smernice na konkursu. Što je Vaše učešće na konkursu češće samim tim ćete biti zadovoljniji grafičkim rešenjima dizajnera.

Da bi ocenili nečiji rad potrebno je da izaberete rad koji želite da ocenite i zatim da klikom na željeni broj zvezdica odredite ocenu rada. Pažljivo ocenjujte radove, pošto ispravka ocene nije moguća. Ocenjivanje nije vaša obaveza ali svakako je korisna opcija koja, uz komentare, pomaže dizajnerima da znaju u kom pravcu da nastave sa radom.

Putem privatnih komentara, ispod samog rada, koji su vidljivi samo vama kao klijentu i dizajneru autoru rada, možete komunicirati sa njim vezano za dizajn koji je uradio, i dati mu dalje smernice. Imajte na umu da je strogo zabranjeno razmenjivati kontakt podatke i ugovarati poslove mimo konkursa.

Ukoliko ne želite da dobijete mnogo ideja za vaš dizajn, putem konkursa, možete angažovati nekog od hiljade i hiljade naših dizajnera, i sa njima direktno sarađivati putem naše inovativne GeeMee usluge. Dizajnere možete pretražiti preko vrste dizajna koji vam treba, pogledati izlistane dizajnera, i ukoliko vam se svidi nečiji stil rada, možete ga angažovati preko opcije "angažuj dizajnera" gde ćete mu uputiti zahtev za saradnju. Putem tog zahteva navodite vrednost posla za koji vam treba dizajn, rok do kad treba da uradi dizajn i dodatne smernice. Ukoliko dizajner prihvati vaš zahtev, dobićete instrukcije za uplatu vrednosti posla i provizije za pokretanje GeeMee posla. Nakon evidentirane uplate dizajner će dobiti obaveštenje da može početi sa radom. 

U sekciji "moji poslovi" u Vašem korisničkom profilu možete videti aktuelnu ponudu, i to: dizajner sa kojim ste uspostavili saradnju, vrednost posla, rok za obavljanje posla i dodatne smernice i komunikaciju sa dizajnerom.

Tokom rada dizajner vam može slati fajlove kroz GeeMee sistem, u okviru vašeg posla, sve dok ne dođete do finalnog rešenja. Na kraju, kada proverite finalne fajlove, potvrđujete da su isti ispravni preko opcije "razmena uspešna", to jest da je posao uspešno obavljen.

Ukoliko dizajner ne može da dostavi ispravan fajl odnosno nije posao uradio do kraja, na dogovoren način, preko opcije "razmena neuspešna" pozivate Geelancer da se uključi u medijaciju između vas i dizajnera. Ukoliko utvrdimo da dizajner zaista nije ispunio svoj deo dogovora, novac će vam biti vraćen. Provizija za pokretanje posla se zadržava. U slučaju da utvrdimo da je dizajner ispunio posao u celosti, isti će biti isplaćen, u celosti.

Ne zaboravite da nakon svakog posla, bez obzira da li je uspešno ili neuspešno završen, ocenite saradnju sa dizajnerom. Ukoliko to ne uradite, dizajner će automatski dobiti maksimalnu ocenu nakon 15 dana.

Siguran dizajn
Mint hosting provajder

Server time: 2021-04-16 14:00:15 CET (Belgrade, Serbia). Sva prava zadržana © 2010-2021 Green Design d.o.o

Website Security Test